Hét Nap idei 9. száma

Hét Nap idei 9. száma

E heti, 9. számunk tartalmából kiemeljük:

* Nőnapi gondolatok. Dudás Viktor heti jegyzete

*VILÁGKÉP: Viszonylagos nyugalom Kárpátalján. A helyzetről Simon Rita, az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó rovatvezetője számol be.

* A magyar űrkutatás kompetenciái kimagaslóak. Dr. Ferencz Orsolyával, az űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztossal Talpai Lóránt beszélgetett.

* Minőségi ugrásra van most szükség. Tóth Péter jegyzete.

* KÉPMÁS: Kezdődik a nagyböjt

* A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség díjkiosztója. Kónya-Kovács Otília összefoglalója

* Kiválósági ösztöndíj a közgazdászhallgatóknak

* Digitalizáció a versenyben maradásért – a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének tanácskozása Zentán

* HETI INTERJÚNK: „Szívem-lelkem a zene”. Birkás János nyugalmazott hegedűtanárral, karnaggyal Kartali Róbert beszélgetett.

*TÁJOLÓ: Lósiratás. Egy régi Tisza menti farsangvasárnapi hagyományt elevenített fel a tóthfalui Almás-Vasderes Hagyományápoló Egyesület. Fehér Márta beszámolója.

* Jótékony Torkos Szombat – az eseményt első alkalommal tartották meg Horgoson.

* Hagyományőrző disznótort rendeztek Topolyán

* Háromszoros jó hír Tiszakálmánfalván. Új vendégszobákat és közösségi kemencét adtak át a falu alapításának 138. évfordulóján.

* Fölényben a birkózók. Tóth Tibor írásából kiderül, kik lettek Magyarkanizsa legsikeresebb sportolói, klubjai és sportmunkásai.

* SZABADKAI NAPLÓ: Infrastrukturális áttörés a Zorka Helyi Közösségben

* BÁNÁTI ÚJSÁG: Nagykorú lett a Szilasi-nap. Citeraünnep volt Muzslyán * A régi mesterségek továbbéltetése. Bánátba szervezett tanulmányutat a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület és a deszki Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület.

* MŰVELŐDÉS/OKTATÁS: Álmokból alkotott alakok. Antal László vizuális művészről Szerda Zsófi írt.

* A rózsaszín bika és a flamingó találkozása egy műlábbal. Bemutatjuk Törteli Rékát, az újvidéki Művészeti Akadémia festő szakának hallgatóját.

* OTTHON ÉS CSALÁD: Kötetbe foglalt tordai ízek * Dekoratív dizájnbeton bevonatok. Írta: Gyulai Özvegy Andrea lakberendező * A nő a család lelke. Dr. Kasza Bálint alkalmai gondolatai nőnapra.

SORSOK, EMBEREK: A per és a tárgya. Írta: Perisity Irma

* EGÉSZ OLDALAS HOROSZKÓP: Heti horoszkóp

* MÉRFÖLDKŐ: Az autóipar fejlődése (4.)

* A PÁLYA SZÉLÉRŐL: Idénykezdet a súlyemelőknél. A Spartacus súlyemelői jól kezdték a 2022. évet, hiszen az általános és a középiskolások tartományi bajnokságán csapatban és egyéniben is érmeket nyertek.

* Fricska * Keresztrejtvény * Fejtörők * Ingyenes apróhirdetés és további sok érdekesség

KÖNYVAJÁNLÓ: Vezércikkek, emlékezések, közösségi vívódások. Megjelent Dudás Károly Magyar utak című kötete. Az érdeklődők jelentkezzenek hetilapunk e-mail címére, illetve tárcsázzák a 024/555-856-os telefonszámot. Ugyanezeken az elérhetőségeken rendelhető meg Orosz Ibolya Batyubontás, Perisity Irma Sorsok, emberek című könyve, illetve az Úton – itthon kiadványunk.

A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs