A Csibészek patrónusa című film nyerte a fődíjat

A Csibészek patrónusa című film nyerte a fődíjat

A 8. KULTURÁLIS FILMEK FESZTIVÁlJA  1 millió forintos fődíját Koncs Zsófia a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese és Dr. Kövér László az országgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke "A csibészek patrónusa"  című filmért a székelyudvarhelyi Magyari Teklának és Simó Csabának adta át a Józsa Judit kerámiát

A film megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=nhpJQPVi3HM

A fesztiválon olyan portéfilmek versenyeztek, amelyek a magyar kultúra értékeit a Kárpát-medence és a diaszpóra helyi magyar közösségeit tovább éltető embereket mutattak be. A világban szétszórattatásban élő honfitársainkat a magyar kultúra,  nemzeti identitásuk köti össze, amelynek egyik felülete a Kulturális Filmek Festiválja is.

A legjobb filmek készítői közel 5 millió forint összértékű díjban részesültek. Az internetes közönségszavazás alapján 18 film jutott adöntőbe. Ezeket értékelte a zsűri, majd augusztus 06-án személyesen döntöttek a díjazottakról. A zsüri elnöke: Koltay Gábor, Balázs Béla díjas filmrendező, Érdemes Művész. A zsűri tagjai: Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, az MMA Film- és Fotóművészeti tagozatának vezetője, Dr. Kollarik Tamás, Magyar Filmdíjas, Bánffy Miklós díjas producer és Kozári Réka, az MTVA  szerkesztő-műsorvezetője.

A festivál a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg és a Bethlen Gábor Alap hozzájárul a működtetéshez szükséges kültségekhez is. 

Bolyáki Attila alapító