Dr. Vencser László aranymiséje

Dr. Vencser László aranymiséje
Fotó: Fetes Kata

Pappá szentelésének 50. évforduláját ünnepelte a bécsi Pazmaneum kápolnájában Dr. Vencser László, az Osztrák Katolikus Püspöki Konferencia Ausztriai Idegen Nyelvű Pasztoráció Országos Igazgatóságának emeritus igazgatója, a Linzi Egyházmegye Lelkipásztori Hivatala Idegen Nyelvű Pasztoráció Szakosztályának vezetője.

Az aranymisés római katolikus lelkész, morálteológus munkásságát az idei augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Áder János, Magyarország köztársasági elnöke kitüntette a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével. Dr. Vencser László több évtizedes odaadó lelkipásztori szolgálatával, Jakab Antal püspök szellemi örökségének megőrzése érdekében végzett munkájával, valamint a keresztény értékek fontosságát hangsúlyozó publikációs tevékenységével érdemelte ki ezt az elismerést.

Az évfordulóhoz kapcsolódó rendkívüli élménye volt a jubilánsnak, hogy a Nemzetközi Eukarisztikus Konferencia alkalmával Budapesten a Hősök terén tartott szentmisén Ferenc pápával együtt koncelebrálhatott.

A Collegium Pazmaneumban tartott szentmisén köszüntőjének részlete:

A bécsi aranymisén mondott köszöntőjében Varga János, a Pazmaneum rektora kiemelte az élet folyamán milyen fontos szerep jut az őrzőangyaloknak.

A szentmisét koncereblálta Jurij Kolasa görögkatolikus pap, a katolikus keleti egyházak ausztriai vikáriusa.