Életünk – LVI.évf.6.szám

Életünk – LVI.évf.6.szám
Az Életünk újság 2024. júniusi számában Jézus Szent Szívének ünnepe kapcsán elmélkedésre hívjuk olvasóinkat Ft. Sebestyén Péter írása segítségével.
Szólunk arról is, hogy beiktatták az Esztergomi Főszékesegyházi Káptalan tagjai közé Varga Jánost, a bécsi Pázmáneum rektorát. 
Beszámolunk a római Magyar Nemzeti Zarándoklatról, amelyen az anyaország mellett Erdélyből, Partiumból, Felvidékről, Délvidékről és Csehországból is összesen mintegy ezerötszáz magyar zarándok vett részt, és amelyet a hála jegyében szerveztek Ferenc pápa egy évvel korábbi háromnapos budapesti látogatásáért.
Nagyon fontos tudósítást olvashatunk a lapban a Felföldi László püspök atyával Szekszárdon tartott férfitalálkozóról, Lukács József kölni plébános pedig az európai magyar katolikus lelkipásztorok galántai találkozójáról küldött nekünk híranyagot.
Ft. Czirják Árpád esszéit mindig örömmel olvassuk, mostani Nomen est omen című írása Péter és Pál apostolok ünnepe előtt igazán kedves olvasmány. Péterről és az első vértanúkról szól a Gyermekeknek rovatunk jelenlegi tartalma is.
Tizenkét gyermek járult első szentáldozáshoz Düsseldorfban, Neu-Ulmban imatalálkozót tartottak Bajcsi Tibor, a sepsiszentgyörgyi Élet a Lélekben imacsoport tagjának részvételével, Berlinben és Oslóban pedig Varga János atya mutatott be szentmisét az ottani magyar közösségeknek - tudjuk meg a 4. oldalról és ismerjük meg a részleteket mindezekről. Bujákon szentmisén imádkoztak Esterházy János boldoggá avatásáért, erről ír bővebben Udvarhelyi Olivér.
Két kerek évforduló hírével is találkozunk az 5. oldalon: ezerháromszáz éves a müncheni érsekség és százéves a linzi dóm. „A helsingöri középkori kazamata mélyén egy dán tanárnő új dimenziót adott Csaba királyfi legendájának.” Érdekesen hangzik, ugye? Meggyőződésünk, hogy Balogh Petres Judith írása a 6. oldalon mindenki számára élményt jelentő, meghatározó olvasmány lesz! Folytatjuk a bukovinai székelyekről szóló sorozatunkat, és megemlékezünk a 2024. április 7-én a Toronto melletti Pickeringben elhunyt Marosfalvy László jezsuita szerzetesről. Vencser László felelős szerkesztőnk Máriapócson mutatott be hálaadó és kérő szentmisét, erről is olvashatunk a 8. oldalon, miként egy közelmúltbeli kolozsvári kettős rendezvényről, a Lyrikfest versünnepről és a Nemzetközi Küldeményművészeti (Mail Art) kiállításról. A felsoroltakon kívül más tartalmak is várják az olvasót az Életünk újság 2024. júniusi számában, amelynek digitális változatát az alábbi hivatkozásra kattintva a megadott jelszóval érhetik el:
          
Köszönjük megtisztelő figyelmüket!
Legközelebb nyári duplaszámunkkal jelentkezünk, amelyet digitálisan is és papír alapon is június második felében fogunk kiküldeni.
  
Szeretettel üdvözli mindnyájukat:
    
Varga Gabriella
ügyvezető | Misszió Média Lap- és Könyvkiadó Kft.
felelős kiadó, főszerkesztő | Életünk – Az európai magyar katolikusok lapja
www.eletunk.net | www.facebook.com/eletunkujsag