Versolvasó est a CH-ban

Versolvasó est a CH-ban

2016-ban indult útjára Bécsben ez a versmondó alkalom. Hatodik évében, 2021-ben, a „beteg” világban csak világhálós megnyilvánulásra futotta. Pilinszky János verseire emlékeztünk, és jelenleg, egy betegség-determinálta év kihagyás után újra jelentkezünk.

Idei hetedik évünkben az emberiségre méretett kényszerszüneten túl megint hív a VERS ● SOR ● BAN. Hív rímes-rímtelen társaságába, gyermek-irodalmunk gazdag világába mindannyiótokat, az összes kíváncsit és kíváncsiskodót. Mert nem az éveink száma döntő, hanem a versek szeretete.

Gyermek vagyok, gyermek lettem újra,

Lovagolok fűzfasípot fújva,

idézhetnők a gyermekkor vállalásának Petőfitől megfogalmazott sorait. Ha másért nem, akkor legalább rá gondolva hozz hát egy verset, amely a gyermekkor ízeivel, illataival, bódulatával, emlékével ajándékoz meg, kápráztat el. Akár egykori legkedvesebb gyerekversedet is fölolvashatod érettebb korban és fejjel… A bécsi Collegium Hungaricumban, a kezdet, az indulás óta folyamatos „otthonunkban” találkozunk

2023. május 31-én délután 18 órától

Várunk a közösnek vágyott-kívánt percek reményében. Bízunk benne, hogy zenével is, hiszen ritmus és rím örök jóbarátok. Kezdeményező konok versbarátként: kérlek, szólj azoknak is, akikben él hasonló vágy – emlékezve továbblépni… ők is jöjjenek!

Bécs versvárosából,

Lengyel Ferenc