86. Apáczai Csere János Cserkészcsapat Berlin

86. Apáczai Csere János Cserkészcsapat Berlin

Csapatunk hivatalosan 1997 óta létezik és a Külföldi Magyar Cserkészszövetség (KMCSSZ) l. kerületének tagja. Jelenleg kb. 40 aktív  és nagyjából ugyanennyi passzív tagja van csapatunknak. 
6-20 éves, Berlinben élő magyarul beszélő gyerekeknek, fiataloknak kínálunk a cserkészet keretein belül értékes, tartalmas programokat, egy remek összetartó közösséghez való tartozás lehetőségét. A klasszikus cserkészélmények mellett (természetjárás, természetismeret, szociális kapcsolatok ápolása, táborozások stb.) fontos feladatunknak tartjuk a magyar nyelv és a magyar hagyományok megtartását, megőrzését, ápolását a fiatalabb generációnál. Éppen ezért valamennyi találkozónk, foglalkozásunk, programunk magyar nyelven történik. 

A pandémiát megelőző időszakban kétheti rendszerességgel találkoztunk, szerveztük gazdag programjainkat: találkozóinkat, az őrsi foglalkozásokat, kirándulásainkat, táborainkat. Sajnos a járvány a személyes találkozókat nagyon bekorlátozta, így már egy ideje kénytelenek vagyunk az online térbe áthelyezni a csapat találkozóit, de vezetőink rendíthetetlen lelkesedéssel és kreativitással szervezik a kéthetenkénti online foglalkozásokat, játékokat, programokat.

Bizakodunk, hogy mihamarabb újra személyesen is játszhatunk együtt és örülhetünk egymás társaságának.

Itt találják weboldalunkat és Facebook oldalunkat, ahol további információkat találhatnak csapatunkról, egy kis betekintést nyerhetnek csapatunk mozgalmas életébe:
https://www.berlini-cserkeszek.de/
https://www.facebook.com/berlini.cserkeszek/