Megjelent az Életünk 2022 októberi száma

Megjelent az Életünk 2022 októberi száma

Kedves Olvasóink!

Októberbe léptünk észrevétlenül. Az esték egyre hosszabbak, egyre több időnk van a befelé fordulásra, ebben segíthet folyóiratunk legújabb száma is.
A címoldalon részletes beszámoló található Novák Katalin, Magyarország miniszterelnökének látogatásáról Ferenc pápánál, és a közelmúltban, rövid, de súlyos betegeskedés után elhunyt msgr. Slavko Večerin szabadkai püspök búcsúztatójáról is.
A második oldal nem csak Ferenc pápa októberi imaszándékát tartalmazza, hanem ismerteti a legfontosabb információkat is I. János Pál pápa boldoggá avatásáról is.
A harmadik oldalon rövid hírek kaptak helyet, egyebek mellett a gyémántmisés Szabó Ferenc SJ atyáról, illetve megemlékezünk Poósz Lajos bázeli plébánosról is.
Könyvbemutatókkal, kiváló téli olvasmányélményekkel kecsegtető kötetekkel jelentkezünk a negyedik oldalon, de megismerhetjük Nagysándor József tábornokot is, az aradi vértanúk egyikét.
Székely Pálma Belle Orsolya meseíróval készített egy hosszabb hangvételű beszélgetést, az interjú az ötödik oldalon kapott helyet.
A hatodik oldal Udvarhelyi Olivér beszámolójának első részét tartalmazza a csíksomlyói zarándoklatról, a zarándoklét kihívásairól, az itt szerzett élményekről.
A hetedik oldalon kapott helyet a Humorsarok és a rejtvény, de van itt egy cikk a Szatmárnémetiben a közelmúltban átadott Megmaradás házáról is.
Tamási Áron születésének 125. évfordulója alkalmából a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett emlékév változatos programjai közé egy egészen érdekes és különleges kezdeményezés is felsorakozott az online térben: egy szabadulószobából 
való kijutás izgalmas folyamata, három nehézségi fokozatba sorolt kvízek kitöltése és hagyományos, illetve skandináv típusú keresztrejtvények megfejtése révén is szert tehetnek Tamási Áronnal kapcsolatos ismeretekre fiatal és örök fiatal játékosok. Az 
ötlet gazdája és kidolgozója a 24 esztendős Fülepné Sziblik Mónika, vele készült interjúnk a nyolcadik oldalon olvasható. Csakúgy, mint a bajorországi magyarok augusztus 20-ai emlékszentmiséjéről szóló beszámoló.
Olvasnivaló tehát van bővel. Ehhez nyitott szívet, kellemes időtöltést kívánunk ezúttal is!
Martinovics-Balázs Szilvia