Népújság 67.évf. 25.sz.

Népújság 67.évf. 25.sz.

A diákokra új kalandok várnak

A muravidéki kétnyelvű általános iskoláktól is búcsút vettek a végzős diákok. A lendvai, a pártosfalvi, a göntérházi és a dobronaki iskolákban összesen 85 fiatal fejezte be az általános iskolai éveket, az ünnepélyes ballagási ceremóniák méltó módon zárták le az általános iskolai éveket. Az osztályfőnökök és az iskolák vezetői megható beszédekkel kísérték el a diákokat, erősítve bennük az új kihívásokhoz a hitet és az önbizalmat. Az átadott bizonyítványok, könyvajándékok és jutalmak nem csupán a teljesítmények elismerései voltak, hanem emlékeztetők is arra az időszakra, amelyet az iskolák falai között töltöttek.

Az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolában 57 kilencedikes fejezte be a tanulmányait. A tornaterembe szervezett zárórendezvényen az ünnepi ruhába öltözött végzősök tánccal és mókás osztálykrónikával búcsúztak az iskolától. Az iskolaévek kellemes pillanatainak ötletes felelevenítését az iskolakulcs jelképes átadása követte. Az ünnepélyen a tanulók Vida Törnár Judit igazgatótól átvették az elért eredményekért járó elismeréseket is.   

           

Az önkéntesség meghálálása

Június 10-én, szombaton Pártosfalván a helyi vadászház adott otthont a Maráci község magyarlakta településeinek első találkozójának, melyre a község öt magyar falujának képviselői érkeztek. Az eseményt a Pártosfalvi Helyi Közösség (HK) a községi magyar önkormányzat támogatásával szervezte meg, hogy ezzel is elismerjék és megbecsüljék a térség falvainak önkéntes munkáját a különböző programokban.

Kovács István, a Pártosfalvi HK elnöke hangsúlyozta, hogy az összejövetel célja az volt, hogy kifejezzék a magyar lakosság iránti hálájukat, elismerésüket és tiszteletüket a térség programjaiban végzett önkéntes munkájukért. Egyúttal kiemelte, hogy a helyi polgárok jelentős mértékben hozzájárulnak a közösségi programok sikeréhez, így ez a nap a kikapcsolódásról és a kötelezettség nélküli szórakozásról szólt. 

Az ételről a pártosfalvi vadászegylet gondoskodott. Ám nem csupán az étkezés volt fontos, hanem a közösségi beszélgetések, a pihenés és a kellemes kikapcsolódás is nagy hangsúlyt kapott az eseményen. A zenét Nemec Ludvik biztosította, a közös nótázás pedig tovább fokozta a jó hangulatot. Az esemény sikeresen zárult és a résztvevők elégedetten távoztak. Kovács István hozzátette, hogy a találkozó fontos lépés volt a települések közötti kapcsolatok erősítésében is.

Abraham Klaudia