Paul Ehrlich és Ludwig Darmstaedter-díj 2022

Paul Ehrlich és Ludwig Darmstaedter-díj 2022

PAUL EHRLICH STIFTUNG

sajtóközleményéből

Frankfurt am Main, 2021. Szeptember 21.

Karikó Katalin, Özlem Türeci és Uğur Şahin együtt lesznek kitüntetve a

Paul Ehrlich és Ludwig Darmstaedter 2022 díjjal

Frankfurt am Main: Karikó Katalin biokémikus (66), Türeci Özlem orvos (54) és Uğur Şahin orvos (56) Paul Ehrlich és Ludwig Darmstaedter -díjat kapnak 2022 -ben. Ezt a Paul Ehrlich Alapítvány kuratóriuma jelentette be ma. A három kitüntetett a hírvivő RNS (mRNS) megelőző és terápiás célú kutatásáért és fejlesztéséért részesül a 120 ezer euróval járó elismerésben. Olyan technológiai platformot hoztak létre, amely valószínűleg paradigmaváltást indíthat el az orvostudomány egyes területein.

Munkájuk kiemelkedő sikere az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen rendkívüli hatékonysággal védő vakcina, amelynek döntő szerepe van a koronavírus-világjárvány megfékezésében.

A Paul Ehrlich és a Ludwig Darmstaedter -díj Németország legrangosabb orvosi díja. 120 000 euróval dotált, és hagyományosan Paul Ehrlich születésnapján, március 14 -én adják át a frankfurti Paulskirche -ben.

A Paul Ehrlich Alapítvány jogilag függő alapítvány, amelyet a Goethe Egyetem Barátai és Támogatói Szövetsége kezel. A Hedwig Ehrlich által 1929 -ben létrehozott alapítvány tiszteletbeli elnöke dr. Katja Becker, a Német Kutatási Alapítvány elnöke, ő kinevezi a kuratórium tanácsát és választja ki a kuratórium tagjait is.