S.Csoma János 80. születésnapján

S.Csoma János 80. születésnapján
Fotó: Fetes Kata

Kerek évfordulót ünnepelt a Bécsi Napló baráti köre és szerkesztőségének csapata. A szerkesztőség legrégibb tagja, szeretett kollégánk S.Csoma János 80. születésnapját. Sajnos az ünnepelt távollétében, mert egészségi állapota nem engedte meg, hogy ezen a bensőséges összejövetelen jelen legyen. 

Erre az alkalomra jelent meg János legújabb verseskötete "Utóéletem" címmel. A kötet méltatatását Dr. Ködöböcz Gábor az egri egyetem nyugalmazott professzora fogalmazta meg és weboldalunk hasábjain már be is mutattuk.

Az ünnepi esten a Bécsi Magyar Otthonban Martos Péter kollégánk bevezetője után, Andorka Hanna olvasta fel a könyvismertetést. Ezt követően Pohl Balázs, a Bécsi Magyar Színház a Svung társulatának vezetője felolvasott a kötetben megjelent versekből. Víg Margit hegedűművész és Duics László zongoraművész közreműködése és a szerkesztőség tagjai közül Másréti Kató Zoltán és Lengyel Ferenc felolvasása érzelmi töltést adott az estnek. Különösen megható volt amit a telefonon bekapcsolt S.Csoma János köszönetet mondott az egybegyülteknek a megemlékezésért. Deák Ernő főszerkesztő méltató szavaival zárult az est  vacsora előtti irodalmi része.

Álljon itt néhány kép a hangulat illusztrálására:

Fotók: Kántás János