A klímaválság a globális elit áltudománya

A klímaválság a globális elit áltudománya

A 2022-es év egyik Nobel-díjasa dr. John F. Clauser, aki nemrég a széndioxid (CO2) tudományos szövetség jogi tanácsadó testület tagja lett, a klímatudományról kijelentette, hogy mostanra az masszív és sokkoló hatású újságírói áltudománnyá vált. Az amerikai tudós, aki a kvantummechanika egyik világhírű szaktekintélye továbbá azt állította, hogy ez a klímaválságról szőtt áltudomány a valódi tudomány korrupciója, amely a világ gazdaságát, és az emberek milliárdjait veszélyezteti. A klimatikus tudomány mára egész sor összefüggéstelen hiányosságok „bűnbakjává” vált a világban. Egyébként a fizikai Wolf-díj (izraeli tudományos elismerés) viselőjének az a véleménye, hogy a gyakran proklamált klímaválság a globális elit csalása, a médiák korporációs szövetségeseinek kitalációja.

A klímaválságot a globális elit és mediális szövetségesei terjesztik az egész világon, abból a célból, hogy azok megfeleljenek a Világszervezet Gazdasági Fóruma (World Economical Forum) zöld agendája (cselekvési terv) céljainak, valamint az ENSZ, a WHO és más globalista szervezetnek. A populista mese a klímaváltozásról tükrözi a tudomány veszélyes korrupcióját, amely fenyegeti a világgazdaságot, és a világ lakossága millióinak jólétét. A hibás klimatikus tudomány masszív és sokkoló újságírói áltudománnyá vált, állította dr. Clauser egy nem régi nyilatkozatában, amikor beválasztották a CO2 tudományos Koalíció jogi tanácsadói testületébe. Ezt a koalíciót 2015-ben alapították abból a célból, hogy megvitassák a klímaváltozást, az ember szerepét a klimatikus rendszerben és a CO2 kötelező csökkentésének következményeit.

Az állítólagos „bolygó megmentése” miatt a nyilvánosságnak számolnia kell az adók emelésével, és az élet minőségének csökkenésével, teszi hozzá dr. Clauser. Mialatt maroknyi hatalmi elit, továbbra is hangsúlyozva a zöld megállapodás agendáját és húst eszik, mert ezek az egész megoldásnak a szerves részei, jegyzi meg dr. Clauser. Nézete szerint semmiféle valódi klímaválság nem létezik, hanem ezt a hamis áltudományt propagálják a hasonlóképpen megtévesztett üzleti- és marketing-ügynökök, politikusok, kormányhivatalok és ökológusok. Ezzel szemben létezik egy nagyon is valódi probléma éspedig a megfelelő életszínvonal bebiztosítása a népesség széles köreiben, valamint az ezzel összefüggő energiakrízis, adja hozzá a Nobel-díjas. Az energiakrízis minél tovább tart, annál inkább elmélyül. Fölöslegesen és hosszantartóan rontva azzal, aminek szerinte a helytelen éghajlati tudomány az oka, fejezi be a fizikus.

Nem ő az első Nobel-díjas, aki kétségbe vonja a már állandósult tudományos és egyben politikai magyarázatot a klímaváltozásról. A Világklímáról szóló nyilatkozatot már több mint 300 professzor és tudós írta alá, akik az éghajlattal foglalkoznak. „Nem létezik semmiféle klíma vészhelyzet”, hangzik a manifesztum egyik szlogenje, amely dokumentumnak a főaláírója az 1973-as év Nobel-díjasa, norvég fizikus, az oslói egyetem professzora dr. Ivar Giaever. A dokumentum megállapítja, hogy a klimatikus modellek távolról sem olyan valósághűek, mint azt a globális politika állítja, amellett az üvegházi gázok hatását túlbecsülik. A klímatudomány amolyan „vitatárgya lett a saját meggyőződésről és aktivitásról”, és távolodik a „szolid és önkritikus tudományágtól”, állapítja meg a nyilatkozat. A Nobel-díjas Clauser pár nappal az említett nyilatkozat kiadása után, kénytelen volt a közönséggel közölni, hogy egy héttel a tervezett időpont előtt az előadását törölték.

Eredetileg előadásával New York-ban lépett volna fel, a Nemzetközi Valutaalap székhelyén. Előadásának címe a következő lett volna: „Mennyire hihetünk a Kormányközi Testületnek a klimatikus változásokban?” Azonban az elmúlt napokban e-mailt kapott Pablo Moreno-tól, a Nemzetközi Valutaalap mellett működő Független értékelő iroda igazgatójától, hogy az előadást visszavonták. Az előadás törléséről értesítették a CO2 Koalíciót, amelynek igazgatótanácsába – mint már szóvolt róla – nemrég beválasztották John F. Clausert. A tudós folyamatosan kritizálja azokat a modelleket, amelyek a klímaváltozást kísérlik meg előre megjósolni. Így nyilvánosan kritizálta a Nobel-díj odaítélését 2021-ben a számítógépes modellekért az éghajlat előrejelzése miatt. Az előadás elmaradását reakcióként lehet felfogni dr. Clauser nyilatkozatára és kritikáira.

A klímahisztéria ellen már sok magyar tudós és kutató is fellépett, így Miskolczi Ferenc, világhírű magyar tudós, a NASA légkörfizika munkatársa. Több, mint háromszáz társával ő is aláírója volt 2017-ben a Trump elnöknél benyújtott petíciónak, amely sikerrel javasolta az USA kilépését a klímaegyezményből. Dr. Miskolczi hatvan éven át (1948-2008) kutatta az éghajlatot, és gyűjtötte a kutatási megállapításait alátámasztó mérési adatokat. Mivel ezek gyakran jelentősen, olykor nagyságrendileg is különböztek a modellszámításoktól, a NASA megtiltotta ezek közlését a nyilvánossággal, mire fel ő, lelkiismeretére hallgatva, felmondta jól fizetett állását, mert nem volt hajlandó hozzájárulni a sanda manipulációkhoz. Ilyen is van. Dr. Héjjas István professzor, az Energiapolitika 2000 Társulat szakértője az egész problémához még hozzáteszi: „Mi vagyunk az első olyan nemzedék, amely meg akarja akadályozni az éghajlat további változását. Vajon sikerülhet-e? Aligha hihető. Az viszont tény, hogy a klímaváltozás elleni értelmetlen és kilátástalan szélmalomharc során felelőtlenül pazaroljuk a bolygó erőforrásait, és ezzel több kárt okozunk a környezetben és a természetben, mintha nem tennénk semmit”.

Dr. Palágyi István György