A SVUNG: ÉS MÉG SOKAN MÁSOK

A SVUNG:  ÉS MÉG SOKAN MÁSOK

A bécsi magyarok egyetlen, rendszeresen fellépő magyar nyelvű színtársulata, az idén 5 éves, és története során már közel tíz produkciót repertoárra tűző SVUNG – Bécsi Magyar Színkör most új bemutatóra készül. Az ÉS MÉG SOKAN MÁSOK című vérbő krimi-vígjáték premierje 2022. június 11-én lesz 19:30-kor a társulat állandó játszóhelyén, a Pygmalion Theaterben.

A történet szerint egy nemzetközi terrorszervezet nagyszabású vegyi támadásra készül a lakosság ellen, melynek hatására az emberek elvesztik képességüket az önálló gondolkodásra és cselekvésre: az ideológiai műtét, a népbutítás, ami a dezinformációs hadviselés végrehajtóinak eddig évekbe telt a médiában, most percek alatt megvalósul. Mindezt megakadályozandó, a terror-hálózat egyik földalatti sejtjébe, mely a gáztámadást készíti elő, beépül a titkosszolgálat egyik tapasztalatlan embere. És miközben senkiről nem tudni, kicsoda valójában, és ki űz kettős játékot; kit öltek meg és miért, a visszaszámláló rendszeresen jelzi, hogy a gáztámadás időpontja vészesen közeleg...

A jelenlegi világpolitikai helyzetre is reflektáló, közéleti áthallásoktól sem mentes előadás egyszerre idézi meg Rejtő Jenő és Quentin Tarantino szellemét, és bár a történet végére minden titokzatos rejtélyre fény derül, arra is rá kell jönnünk, hogy maga a happy end már rajtunk, nézőkön múlik.

A műfaji besorolás alapján a darab sci-fi, thriller, spy-fiction és komédia egyszerre, a szövegkönyvet és a színpadra állítást a társulat házi szerzője, rendezője és alapítója, Pohl Balázs jegyzi.

A bemutatót az idei színházi évadban még három előadás követi majd: június 12-én, 22-én és 26-án, hogy aztán szeptembertől a SVUNG újra műsorra tűzze a darabot a repertoár másik két, nagysikerű produkciójával együtt (Eljuthatunk messzire, Kő-papír-olló).

Jegyek rendelhetők: a svung.tarsulat@gmx.at e-mail címen, vagy a SVUNG facebook-oldalán (www.facebook.com/Svung.Wien/) messenger-üzenet formájában.

Aki még többet szeretne megtudni a társulat életével, munkásságával és az előadásokkal kapcsolatban, az látogasson el a SVUNG Youtube-csatornájára és facebook-oldalára, egyéb érdekességek, információk: www.svung.at

SVUNG – Bécsi Magyar Színkör