Az Irodalom Hosszú Éjszakája

Az Irodalom Hosszú Éjszakája

Időpont és helyszín

2023.10.13. | 21:30

Collegium Hungaricum Wien1020 Wien, Hollandstraße 4

Október 13-án, pénteken az európai kulturális intézetek szeretettel hívnak mindenkit a 2. Irodalom Hosszú Éjszakájára! Ezúttal a Collegium Hungaricum lesz az utolsó állomás: 21:30-kor slam poetry estet tartunk, osztrák-szlovák-magyar koprodukcióban - Markus Köhle, Emil Kaschka, Veroni Gyenge, Mészáros Péter és Šupazdela, Diana Renner közreműködésével!

A kultúra szerelmesei figyelem: a Dunaj Poetry Slammel egy olyan eseményt indítunk útjára, ahol az ország és a nyelv határait továbbgondoljuk, átlépjük és a többnyelvűség színes robbanásában ünnepeljük!

A slam poetry egy modern, világszerte nagy népszerűségnek örvendő popirodalmi formátum, amely lehetőséget ad arra, hogy saját maga által írt szövegeket adjon elő közönség előtt.

A Dunaj Poetry Slam egy kétnyelvű rendezvényen osztrák, magyar és szlovák slammereket hoz össze, hogy új és kreatív versformákat adjanak elő.
A háromnyelvűségen keresztül szeretnénk hidat építeni Ausztria, Magyarország és Szlovákia között, és ünnepelni e nyelvek szépségét.

Idén összesen 18 ország vesz részt az EUNIC Austria által immár második alkalommal kezdeményezett Irodalom Hosszú Éjszakáján, amelynek célja, hogy Európa minden tájáról érkező szerzőket és műveiket ismerhesse meg az osztrák közönség. Az ünnepélyes megnyitót követően három blokkban párhuzamosan felolvasásokra és beszélgetésekre kerül sor a szerzőkkel különböző kulturális intézetekben.