Hét Nap idei 7. száma

Hét Nap idei  7. száma

E heti, 7. számunk tartalmából kiemeljük:

* Amikor északon kél majd a nap. Talpai Lóránt heti jegyzete

* VILÁGKÉP: Energiaválság. Az árak további növekedésére kell számítani.

* Ne épüljön újabb berlini fal! Ilyash György, a posztszovjet térség szakértője beszélt a folyamatos orosz—ukrán konfliktusról. Készítette: Talpai Lóránt

* Március 9-ig lehet regisztrálni az anyaországi szavazásra. Dr. Nagy Attila, a magyarországi Nemzeti Választási Iroda elnöke tartott sajtótájékoztatót Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán.

* Emléktábla a kettős jubileum jegyében. 125 éve született, 35 éve hunyt el Garay Béla rendező, színész, színházi szakíró.

* BELGRÁDI SZEMMEL: 1,9 milliárd dinár. Ennyit kapnak a pártok a választásokra

* A fejekben dől el? — Írta: Tóth Péter

* KÉPMÁS: Hamarosan indul a Nagy Családi Vetélkedő! A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ismét játékra invitálja a családokat.

* A palicsi magyarság új otthona. Használatba vette a palicsi Magyar Művelődési Központot a Palics Magyar Művelődési Egyesület. A helyszínen Tóth Lívia járt.

* HETI INTERJÚNK: Hosszú évtizedek maradandó műve. Életműdíjjal tüntette ki Pintér József péterrévei származású helytörténet-kutatót a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség. A beszélgetést Fehér Márta készítette.

TÁJOLÓ: A néptánccsoportok Ferrarija — Harmincöt éves a topolyai Cirkalom Táncegyüttes. Szerda Zsófi riportja

* 140 éves a Zentai Gazdakör

* Apró darabkákból összeálló művészet. Intarzia technikával alkotja meg képeit a temerini Erőss Ernő.

* Zenta község legjobbjai. A legtöbb díjazott a kajakozók és a birkózók közül került ki, míg a nem olimpiai sportágak között a kick-box versenyzők taroltak. Tóth Tibor beszámolója

* SZABADKAI NAPLÓ: Egyre nagyobb ütemben bővül a gázhálózat – Horvát Tímea, a gázművek igazgatója nyilatkozott lapunknak. Készítette: Kartali Róbert

* BÁNÁTI ÚJSÁG: Művészlelkek – a muzslyai Varga lányokat, Emíliát és Brigittát mutatja be Kónya-Kovács Otília.

MŰVELŐDÉS/OKTATÁS: Egyszerűségében a nagyszerűség. A szabadkai Kortárs Galériában nyílt meg Gyurkovics Hunor festőművész retrospektív tárlata.

*„A kitárulkozás mögé rejtőzködünk” – bemutatjuk Fekete Ádám dramaturgot, írót, rendezőt, színészt.

*„Nincs zivatar a lelkemben” – ismerjük meg Hajdú Sára frissen végzett színésznőt.

* OTTHON ÉS CSALÁD: Csinosan, környezettudatosan — egyre népszerűbb a turizás. Írta: Szakáll Laura * Milyen fürdőszobát álmodjunk? Gyulai Özvegy Andrea tanácsai * Gyógyító torna. Bontovics Virág gerinctornacsoportot vezet Magyarkanizsán.

* SORSOK, EMBEREK: Nem mindig az igazi az édes. Perisity Irma írása

* EGÉSZ OLDALAS HOROSZKÓP: Heti horoszkóp

* MÉRFÖLDKŐ: Az autóipar fejlődése (2.)

* Liu Shaoang olimpiai bajnok

* A PÁLYA SZÉLÉRŐL: Közel a rájátszás. A TSC Magyarkanizsa labdarúgónői az 5. helyen zárták a Szuperliga őszi idényének küzdelmeit.

* Fricska * Keresztrejtvény * Fejtörők * Ingyenes apróhirdetés és további sok érdekesség

KÖNYVAJÁNLÓ: Vezércikkek, emlékezések, közösségi vívódások. Megjelent Dudás Károly Magyar utak című kötete. Az érdeklődők jelentkezzenek hetilapunk e-mail címére, illetve tárcsázzák a 024/555-856-os telefonszámot. Ugyanezeken az elérhetőségeken rendelhető meg Orosz Ibolya Batyubontás, Perisity Irma Sorsok, emberek című könyve, illetve az Úton – itthon kiadványunk.

FIGYELEM: A KÉTNAPOS ÁLLAMI ÜNNEP MIATT A HÉT NAP FEBRUÁR 17-TŐL, CSÜTÖRTÖKTŐL VÁSÁROLHATÓ MEG!

A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs