Megjelent az Életünk 2022. július-augusztusi száma

Megjelent az Életünk 2022. július-augusztusi száma

Ajánlatunk a tartalomból:

Kedves Olvasóink! Nem vagyunk egyformák mi, emberek. Van, aki a télért rajong, a hó és a hideg az, ami boldoggá teszi, megint mások alig várják a nyarat. Akárhogy is van, a nyár megérkezett a legtöbbünkhöz, és ezért a július–augusztusi számunkba bőven készítettünk olvasnivalót Önöknek, hogy akár a vízparton, akár odahaza, a szobában olvasgatva legyen miből szemezgetniük.

A címlapon mindjárt elolvashatjuk Fazakas Z. Márton OPraem apát úr vezércikkét, amelyet egy diákjának a levélrészletével indít, és amelyben magyarságunkról, államunkról elmélkedik. Itt kap helyet egy írás az idei csíksomlyói búcsúról is. A ferencesek jelmondata, Pax et bonum! – azaz Béke és jóság! volt az idei búcsú mottója. Minden jel arra mutat, hogy ezek hiánya, megfogyatkozása az oka a szűkebb és tágabb környezetünkben tapasztalható visszásságoknak, éppen ezért ezeket imában, közösen kérnünk kell. A csíksomlyói búcsúra érkezett több százezer zarándok ezt esdekelte idén és erre figyelmeztetett az ünnepi szónok, Udvardy György veszprémi érsek is – olvashatjuk a beszámolóban.

A második oldalon találhatják meg a Szentatya üzenetét a második Nagyszülők és Idősek Világnapjára, amelyet július 24-én tart az egyház, illetve a pápa júliusi és augusztusi imaszándékáról is itt olvashatunk.

Amikor több mint három évtizeddel ezelőtt, 1991. szeptember 1-jén elkezdtem munkámat a Linzi Egyházmegye Lelkipásztori Hivatalánál, nem gondoltam, hogy 31 évvel később ugyanonnan vonulok majd nyugdíjba. Márpedig idén nyáron ez történt. Aktív munkaéveim lezárultak, mivel 2022. június 17-én betöltöttem a 75. életévemet” – kezdi visszaemlékezését Vencser László a harmadik oldalon, ahol a teljes írását elolvashatják. Ugyancsak itt kapott helyet Varga Gabriella interjúja is, amelyet Szabó Ernő linzi magyar lelkésszel készített, aki a Linzi Egyházmegyében élő, nem német anyanyelvű, köztük magyar katolikusok érdekeinek határozott képviselője és védője lesz 2022. július 1-jétől.

A negyedik oldalon a gyermekeknek szóló írás mellett helyet kap a vezércikk szerzőjének bemutatása, illetve szó esik arról is, hogy melyek a Jakab Antal-emlékév legújabb fejleményei.

Az ötödik oldal könyvbemutatóval indul, a Tüdős Klára életéről szóló, Kisasszonyképző című kötetről, az Istenhegy-trilógia első részéről Vincze András írt. A Magyarok a múltból rovat pedig ezúttal Szervátiusz Jenő szobrászművészt és Nyirő József írót, újságírót, katolikus papot mutatja be.

Egy biciklis zarándokútját ismerhetjük meg a hatodik oldalon, és elolvashatják azt is, minként kedveskedett szerkesztőségünk 102 külhoni magyar családnak ajándékcsomagokkal, Trianon után 102 évvel.

Hírek Franciaországból, ünnep Hágában, Humorsarok, Rejtvény… A hetedik oldalon biztosan mindenki talál a kedvére való tartalmat.

A nyolcadik oldalon pedig ezúttal a müncheni elsőáldozókat mutatjuk be, akik május 1-jén vehették magukhoz első alkalommal Krisztus testét. Makói és máriaremetei rendezvényekre is ellátogathatunk egy-egy írás erejéig, ugyanott, hogy képzeletben utólag is együtt ünnepelhessünk a helybeliekkel.

Mindent összevetve: frissítő, lélekemelő és egymáshoz közelebb hozó témák várják Olvasóinkat az Életünk júliusi–augusztusi számában, amelyhez mindenekelőtt Isten áldását és jól szolgáló egészséget kívánok az egész szerkesztőség nevében!

Martinovics Szilvia