Üdvözlet Mindenkinek

Üdvözlet Mindenkinek

Üdvözlet Mindenkinek,

aki e sorokat olvassa. Közhírré tétetik: Az 1848. március 15-i forradalom napján mi is forradalmasítjuk a Bécsi Napló megjelenését; a nyomtatott kiadás mellett beindítjuk a újság web-oldalát. Azt akarjuk, hogy szavunk a világhálón eljusson azokhoz is, akiket elkerül a hagyományos posta, és igénybe véve a technika vivmányait más eszközökkel akarjuk köztudatba hozni azokat a mindennapi gondolatokat-gondokat és újdonságokat, amik ugyan égetően fontosak, de egyéb eszközök híján eddig nem sikerült megtennünk ezt a lépést.

Nem maradiságunkon, netán tunyaságunkon múlott az átállás késlekedése, hiszen évek óta készültünk erre, csupán a folyamatos üzemeltetéshez nélkülözhetetlen anyagiak hiányoztak. Még nem tudjuk, hogyan sikerül legyőznünk az útunkba állított akadályokat, de mégis azzal a vakhittel lépünk színre mint a Bécsi Napló létrejöttekor 1980. márciusában. Változatlanul a minőséget tartjuk szem előtt, de a web-oldalon változatosabb, színesebb kínálattal lépünk színre. Nem leszünk szolgáltató vállalkozás, de figyelembe vesszük az érdeklődőknek a szokványostól eltérő tájékozódási igényét az aktuális hírektől akár a személyi vonatkozású közleményekig. Magyarul nem tudó érdeklődők számára német és angol nyelvű összefogalalóval tesszük hozzáférhetővé az anyagot.

Bizonytalan időben és kiszámítahatatlan körülmények között indítunk, azzal a meggyőződéssel, hogy jó ügyet szolgálunk hasznos és hatékony eszközökkel. Bízunk benne, hogy hamarosan megsokszorozódik olvasóink száma, és úgy vesszük: a Bécsi Napló új köntösében is baráti-családi légkörben maga köré vonja mindazokat, akiknek egyaránt szívügye nem csupán fennmaradásunk, hanem fejlődő életképességünk is.

Kezdeményező vállalkozásunk Németh László értelmében a minőség forradalma. Ennek felkarolását és támogatását kérjük, már csak azért is, mert nem műkedvelésből, hanem nyelvünk és kultúránk szolgálatában vállaltuk feladtunkat, végezzük munkánkat.

Bécs, 2021. március 15.                                   

                                                               Deák Ernő főszerkesztő