Életünk 2023 decemberi száma

Életünk 2023 decemberi száma
   Az Életünk újság 2023. decemberi számának címoldalán Lukácsovits Magda kisplasztikája mellett a néhai temerini író, Illés Sándor megható tárcája, valamint a szombathelyi kortárs költő, Devecsery László kedves versei teremtenek karácsonyi hangulatot.
   Emellett megismerhetjük itt Ferenc pápának a püspöki szinódust lezáró szentmisén elhangzott főbb üzeneteit, és olvashatunk arról a kiemelkedő eseményről is, miszerint Szent Bernadett ereklyéjét fogadták nemrég a kölni magyar lelkészség kápolnájában.
   A 2. oldalon látottak által Az Úrral való egység imájára épülő mozgalomhoz kerülhetünk közelebb, amelyet kezdeményezői Magyarország és a világ békéjéért hirdettek. A témát Fábry Kornél püspök atya gondolatai keretezik egésszé, teljessé.
   A továbbiakban a londoni magyarság októberi megemlékezéseiről tudhatunk meg többet, valamint utóbbi hetek-hónapokbeli franciaországi hírekről is értesülhetünk.
   Rozványi Dávid írásaival többször találkozhattunk már lapunk hasábjain, ezúttal egy nagyon szép karácsonyi interjút készítettünk a népszerű íróval. Igazán kivételes, aktuális és elmélyülésre, elmélkedésre alkalmas tartalom szerepel az 5. oldalon, a Zürichben élő B. Szabó Péter költő alkotómunkájával összefüggésben. 
   Gyermekeknek rovatunkban ezúttal Kenty Szent János példája tárul elénk s mellette Mustos Edit szintén nagyon időszerű meséjét olvashatjuk.
  Rövidhírek, rejtvény, humor, diaszpórai miserend is helyet kapott még hasábjainkon, végül, de nem utolsósorban pedig Vincze András a nicaraguai egyházüldözésről tájékoztat, és megtisztelt bennünket írásával az augsburgi misszió Kőrösi Csoma Sándor-ösztöndíjasa is.
  Sajnos Pásztor István megrendítő halálhíréről is értesítenünk kellett olvasóinkat.
    A Lukácsovits Magda születésének 90. évfordulója alkalmából közölt ez évi sorozatunk a művésznő gyergyószárhegyi freskóinak bemutatásával zárul - persze ez nem jelenti azt, hogy a jövőben alkalomszerűen ne találkoznánk az alkotásaival.
  
A lap elérése:
A naptári év vége felé közeledve már most áldott adventi várakozást és kegyelemteljes karácsonyi ünnepet kívánok! 
 
Varga Gabriella
ügyvezető | Misszió Média Lap- és Könyvkiadó Kft.
felelős kiadó, főszerkesztő