Életünk LVI. évf. 7-8.szám

Életünk LVI. évf. 7-8.szám
Szeretettel köszöntöm új olvasóinkat, és megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm új (leendő állandó) szerzőnket, dr. Papp Tibor görögkatolikus pap, teológiai tanárt, aki a gráci közösség tagjai körében különösképpen ismerős lehet, és aki nyári számunk exkluzív vezércikkét írta. „Magyarország Szent István óta ma is Európa és a kereszténység védőbástyája” -- írja István hitével című esszéjében. Az ő gondolatai mellett közelgő nemzeti ünnepünkre Hován László Ágoston ferences atya Mi magunk is legyünk templommá című elmélkedése és az Ima Szent István királyhoz című imádság is emlékeztet, hangol. A lapszám 1. és 2. oldalán vatikáni hírszemle olvasható még, és természetesen részletesen beszámolunk Štefković Mirko atya püspökké szentelésének szép nagybecskereki eseményéről.
A 3. oldal a hírek oldala: Erdő Péter bíboros magyar nyelvű szentmisét mutatott be és fiatalokat bérmált Bukarestben; Franz Scharl püspök a Pázmáneumba látogatott; Óriási siker volt a Krisztus-oratórium ősbemutatója a Szegedi Dómban; és Ötvenéves a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége -- olvashatjuk itt.
A 4. és az 5. oldalon Mustos Edit zarándoknaplója irodalmi igénnyel megírt, ismeretterjesztő jellegű beszámoló németországi csoportjuk erdélyi/partiumi zarándoklatáról, amely a pünkösdszombati csíksomlyói búcsún való részvételüket is magában foglalta. Ehhez a témához kapcsolódik Ozsváth Judit könnyekre fakasztó jegyzete az 5. oldalon. Ugyanitt Kovács Péter rovatfelelősünk Szent Rókus alakját idézi fel s nem csak a gyermekeknek.
A 6. és a 7. oldalon egy nagyinterjú időutazásra hív, s történik mindez a néhai Eperjes Ernő müncheni plébános születésének 110. évfordulója apropóján. Cserjési Jenő mérnök, a nyugat-berlini egyházközség egykori tagja, Szent Adalbert Éremmel kitüntetett olvasónk kopogott be szerkesztőségünkbe a németországi emlékeire való visszatekintését felajánlva és mi örömmel elfogadtuk azt. Bizonyára a vele folytatott beszélgetés olvasásának élménye is ugyanilyen örömteli lesz.
A 8., színes oldalunk valóban színes: köszöntünk itt két, a 80. születésnapja felé közeledő kedves hölgyet: a Kanadában élő Dancs Rózsa írót és Wurst Erzsébetet, a bécsi Kaláka-Klub elnök asszonyát, beszámolunk Vencser László felelős szerkesztőnk csíksomlyói hálaadó szentmiséjéről, és életútja áttekintésével szólunk arról is, hogy ezer éve halt meg Szent II. Henrik császár, Szent István feleségének, Gizellának a testvérbátyja.
Lapunkat a szokásos módon érhetik el.

https://www.eletunk.net/

https://www.facebook.com/eletunkujsag

Ezúton is hálánkat fejezzük ki a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek a kiadóhivatalunk működéséhez és az Életünk újság fenntartásához nyújtott újabb támogatásért! Az anyagi erőforrások előteremtése terén olvasóink és alkalomszerű hirdetőink mellett immár öt éve csak rájuk számíthatunk -- de rájuk számíthatunk!
      
Szép nyarat, sok pihenést kívánva, Vencser László nevében is szeretettel üdvözlöm olvasóinkat:
       
Varga Gabriella
újságíró, ügyvezető, felelős kiadó, főszerkesztő
Életünk – Az európai magyar katolikusok lapja