Örvendetes fejlődés

Örvendetes fejlődés

A diszkont Aldi és a Lidl közötti, az egészséges ételekért folytatott párharc jelzés lehet az iparág többi szereplője számára is, hogy kövessék a példát.

Figyelemre méltó párharc, hogy jelenleg a diszkont Aldi és a Lidl vív egymással. Alighogy az egyik bejelentette, hogy a termékcsalád a jövőben egészségesebb és zöldebb lesz, a másik máris egy új ötlettel érkezik. Az egyik kevesebb reklámra, a másik kevesebb cukorra és sóra támaszkodik. Az egyik kevesebb húst, a másik magasabb minőséget szeretne kínálni.

Örvendetes, hogy Németország legnagyobb diszkontüzletei igyekeznek túlszárnyalni egymást abban a tekintetben, hogy ki akar többet tenni az állatjólétért, a környezetért és az egészségért. Ez azonban nem egy átütő változás. Ez csak bizonyos termékekre korlátozódik és évekbe telik a bevezetése. Az is világos, hogy a diszkontkereskedők ezeket a változtatásokat nem altruizmusból teszik. Inkább a versenyelőnyök biztosításáért.

Más szupermarketek is ezt akarják. Ezért az offenzíva jelzés lehet az iparág többi szereplője számára, hogy kövessék a példát. És a fogyasztóknak is: ha a diszkontok változtatnak akínálaton, az egészséges táplálkozás már nem feltétlenül a pénztárcától függ.

Johanna Appel