Javíttatási bónusz

Javíttatási bónusz

Akár 200 eurós támogatás is járhat egy javításért.

A klímaügyi minisztérium új szolgáltatása azt jelenti, hogy ha régi elektromos készülékeket javíttat valaki az akcióban résztvevő egyik cégnél, lehet, hogy csak a költség felét fizeti. Javításonként legfeljebb 200 eurót visszatérítenek.

Aki új készülék vásárlása helyett otthon szeretné megjavítani régi elektromos készülékeit, az kapjon bónuszt. Jelentette be sajtótájékoztatóján Leonore Gewessler klímavédelmi minisziter.

A jó minőségű, régi meghibásodott eszközök gyakran a szemétbe kerülnek. Az új bónusz segítségével lehetővé válik a klasszikus elektronikai és elektromos kisgépek javítása, beleértve a szerszámokat, háztartási, kerti és kommunikációs eszközöket. A javítási költségek felét fedezik, készülékenként maximum 200 euróig. Ausztria szerte a programban több mint 1200 cég vesz részt. A javítási utalvány letölthető a www.REPAIRBONUS.AT oldalról, és beváltható az egyik részt vevő vállalat üzletében.

Ez az akció jó a környezetnek és a pénztárcának, de a gazdaságnak is, mert belföldi munkahelyeket teremt. Évente több javítási utalvány is igényelhető. Az utalvány csak online tölthető le, ez megnehezíti az idős emberek számára a hozzáférést. A klímaügyi miniszter szerint már azon dolgoznak, hogy ezt a hiányosságot kiküszöböljék.