Nyugat-Európai Magyar Cserkészek

Nyugat-Európai Magyar Cserkészek

Nyugat-Európai Magyar Cserkészek Fenntartótestülete

a  WEUP  (Trägerverein für ungarische Pfadfinder in West-Europa)

Tevékenységeink:
Az Egyesület 1990-ben azzal a céllal alakult meg, hogy a Külföldi Magyar Cserkészszövetség 1. Kerületét (Nyugat-Európa beleértve Skandináviát) támogassa és segítse a cserkészet eszméjének megvalósításában magyar származású, illetve a magyarság iránt erdeklődő gyerekek, fiatalok és felnőttek körében. A WEUP támogatást nyújt az 1. Kerület munkájához cserkészrendezvények (pl. kiképzési- és továbbképzési szemináriumok, táborok és más összejövetelek) szervezésében és megtartásában, beleértve a rendezvények anyagi támogatását és biztosítását.
Továbbá anyagilag támogatjuk cserkészeink részvételét nemzetközi cserkésztalálkozókon vagy csereprogramokon a Külföldi Magyar Cserkészszövetségen belül, valamint egyéb magyar cserkészszövetségekkel. Így lehetővé tesszük cserkészeink számára azt a felejthetetlen élményt, hogy különböző származás vagy nemzetiség ellenére egy világszervezet részeivé lehessenek közös eszmei értékek alapján.
Cserkészcsapataink Nyugat-Európa területén oszlanak el: 10 csapat Németországban, 3-3 csapat Ausztriában és Svájcban, egy-egy csapat Belgiumban, Hollandiában és Svédországban, végül 2 csapat Angliában.

Honlapunk: www.weup.eu
 
Dr. Gáll Júlia - WEUP elnök