Trump vissza-visszajár...

Trump vissza-visszajár...

   Ismét jó hír a volt elnök rajongóinak! Van néhány magyar ember is közöttük. Trump ismét visszajön! No, nem. Nem az elnöki székbe. Oda nem, de a közösségi média éterébe igen. Most már másodszor.

   Először, 2021. májusában, csak egy nappal azután, hogy a Facebook bizottsága eldöntötte: továbbra sincs helye az ex-elnöknek a Facebookon, mivel a Capitolium ostroma előtt és alatt megosztott üzenetei közvetlenül befolyásolták a tragikus eseményeket, Trump saját platformot indított!

   Isten hozott nagyapó! Aki ezt a köszöntést furcsálja, ne csodálkozzon: a blogposzt platform neve: www.donaldjtrump.com/desk - From the desk of Donald J. Trump volt. Magyarul: Trump íróaszalától. Származó bölcsességek – gondolom. Ha nagyanyó hagyományosan a konyhából üzen gyermekeinek és a jövőnek, Donald nagyapó ugyanezt az íróasztala mellől teszi. Honnan máshonnan? A hintaszék biztosan nem illik a narancssárga harcoshoz!

   Legelső bejegyzésében, Liz Cheney wyoming-i szenátort, aki Trump felfüggesztésekor ellene szavazott, háborús úszítónak, míg Mitch McConell hajdani szenátusi republikánus többségi vezetőt, boldogan és nagybetűvel KISEBBSÉGI, vagyis ellenzéki vezetőnek, illetve gyávának (gutless – gyáva, pipogya, gereninctelen) és tanácstalannak (clueless-nek) nevezi, számonkérve rajta a Georgiában elveszített két szenátori helyett, ezáltal az odaveszett republikánus szenátusi többséget is… Nyelvezete, hozzállása tipikus, a tőle megszokott narcizmus. A blogposzt alig egy hónapig működött.

   Most másodszor is labdába, és minden kétség nélkül, ellenfeleibe készül rúgni az exelnök: holnap, február 21-én a Trump-féle Truth Social mint az Apple App Store egyik alkalmazása fog sínre kerülni. Csatlakozhat, akit érdekel.

   Hagyjuk meg Trumpnak és elszánt híveinek az örömet, hogy sebeiket nyalogasság – az íróasztal mellett, vagy ahol éppen jólesik. Az élet megy tovább a - Trump szerint - szocialista rémálommá változott Amerikában. A járvány ellenére is boldogul a gazdaság, de nagy iramban oltottak-oltanak és mentik az emberi életeket is. A narancssárga zseni nem törődött honfitársaival. Ő csak szónoklataiban volt nagy hazafi. Nem is marad utána semmi más csak üres szavak. Utóda, Biden, egyáltalán nem rendkívüli ember. Volt már, hogy nyilvánosan elpityergte magát és néha-néha dadog. Ember, aki teszi a dolgát, és másokat is hagy, hogy tegyék amihez nála sokkal jobban értenek. Nincs az a folyamatos cirkusz ami Trump alatt mindennapi volt – valljuk be azért, néha egészen jól szórakoztunk! - igaz, a demokraták egén is a megoldatlan és az új problémák viharfelhőkként gyűlekeznek. Nyugtalanító, hogy az Egyesült Államokban (is) késik az igazi megújulás…

Másréti Kató Zoltán