Hét Nap idei 24.száma

Hét Nap idei 24.száma

E heti, 24. számunk tartalmából kiemeljük:

*A zöld az én színem. Fehér Márta heti jegyzete

*VILÁGKÉP: Békét! A háborús infláció egyetlen ellenszere a béke

*BELGRÁDI SZEMMEL: Mennyire felkészülten várja Szerbia a telet? Markovics Annamária belpolitikai elemzése

*Megéri a jogi pályát választani! Az MNT ismét jogászösztöndíjat hirdet

*Olcsó és nem csíp. Tóth Péter jegyzete

*Perdült a szoknya, dobbant a csizma, szállt az ének. Palics adott otthont az LVIII. Gyöngyösbokrétának és a XLV. Durindónak. Kartali Róbert beszámolója

*Magyar borok vidították az emberek szívét. Bonum Vinum elnevezéssel első alkalommal rendezték meg Palicson a vajdasági magyar borászok fesztiválját.

*Autó nélkül az érettségi bálra. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség az idén is meghirdette akcióját, amely elsősorban a végzős középiskolásoknak szól.

*HETI INTERJÚNK: Ha újrakezdené, semmin sem változtatna. Jónás Gabriella színésznővel Szakáll Laura beszélgetett.

*TÁJOLÓ: Levendulaszüret volt Topolyán * Falunapot ünnepelt Bajsa * A tisztább Tiszáért. Az adai Sidro Tisza-kedvelők Egyesülete önkéntes munkaakciót rendezett

*Fenséges házi ízek. Látogatóban a felsőhegyi Papp családnál. Írta: Tóth Tibor

*SZABADKAI NAPLÓ: A város, ahol a szecesszió otthonra lelt. Szabadkán megünnepelték a szecesszió világnapját

*BÁNÁTI ÚJSÁG: A biztonságos Netikett. Folytatódnak az ingyenes számítógépes képzések a törökbecsei Teleházban * Szép emlékekkel távoznak. Ballagási ünnepséget tartottak a muzslyai Emmausz Kollégiumban.

*MŰVELŐDÉS/OKTATÁS: Temesvár — színházi fesztiválba forgatva. Szerda Zsófi összefoglalója

*Rúgások, napló, Brenner Józsi Band. Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regényét vitte színre Urbán András

*Hol lakik a Zene? Például a budapesti Magyar Zene Házában

*OTTHON ÉS CSALÁD: A régi nadrág újjászületése — színes, vidám táskák kerülnek ki a szabadkai Tomek Éva kezei alól * Furcsaságunk: az alvajárás. Írta: Pap Ágota pszichológus

*SORSOK, EMBEREK: Kilóg a lóláb. Perisity Irma sorozatának újabb része

*MÉRFÖLDKŐ: A legdrágább autók

*FILM: Vissza a ’80-as évekbe: a Stranger Things 4. évadja. Írta: Brasnyó Zoltán

A PÁLYA SZÉLÉRŐL: Palicsi érmek a tikkasztó hőségben. 16. alkalommal szervezték meg Palicson az országos ultramaraton-bajnokságot

ÍRÁNYTŰ: Gondolatolvasás vagy csak egy jól célzott hirdetés?

* Fricska * Keresztrejtvény * Fejtörők * Ingyenes apróhirdetés és további sok érdekesség található lapunk legújabb számában, melynek a címoldalán Kartali Róbert fotója látható.

*Egy falat Vajdaság. Ételek, italok, receptek, rendezvények, irodalom… Megjelent a 75 éves Hét Nap gasztrokönyve. Az ára postaköltséggel együtt 1100 dinár, illetve megvásárolható szerkesztőségünkben is 1000 dináros áron. Az érdeklődők hetilapunk e-mail-címén (office@hetnap.rs) vagy a 024/555-856-os telefonszámon jelentkezhetnek. Ugyanitt rendelhetőek meg a korábban megjelent könyveink és kiadványaink is.

*Mindenkit szeretettel várunk az Egy falat Vajdaság című könyvünk bemutatójára, amelyet 2022. június 29-én 17 órai kezdettel tartunk meg Palicson, a Vigadó teraszán. Kiadványunk a helyszínen is megvásárolhatják, illetve megrendelhetik!

*Megkezdődött a Hét Nap kedvezményes nyári előfizetési akciója! Éves előfizetés a régi áron, 2600 dinárért. Hirdetésünket a tudnivalókkal a 2. oldalon találhatják.

*Tájékozódjon, művelődjön és játsszon a Hét Nappal! Júliusban indul új nyereményjátékunk! A részletekről hamarosan olvashatnak hetilapunkban.

A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs